Op 17 oktober 2012 vond in het NBD Biblion gebouw de jaarvergadering van de SLBO plaats. Ruim 45 leden en bestuursleden hadden de weg naar de oude vestigingsplaats gevonden. Na een smakelijke lunch leidde voorzitter Arie Versloot op zijn bekende ontspannen manier de vergadering. Het werd hem niet moeilijk gemaakt: wanneer hij een voorzittershamer gehad zou hebben waren het allemaal hamerstukken geweest.

Vaste gastspreker was directeur Henk Das van NBD Biblion. Hij sprak over de moeilijke tijden die de bibliotheekwereld beleeft, over uitbreiding van de klantenkring in de richting van België en Frankrijk en over de voorgenomen nieuwbouw in Zoetermeer. Wij kregen een paar modellen te zien van een mogelijke invulling van het geplande gebouw. Maar, zo vertelde hij ons, de eerste paal moet nog geslagen worden omdat de bouwvergunnig lang op zich laat wachten. Dat komt omdat de verhouding tussen de werkvloer en het kantoor afwijkt van de standaard.

Hij had nog geen idee wanneer de vergunning gegeven zou worden. Nog geen tien minuten na de afloop van zijn verhaal stond hij weer in ons midden om glunderend te vertellen dat de vergunning binnen was! Het grootste deel van de leden nam daarna deel aan de rondleiding door de binderij en na afloop daarvan werd de borrel ook weer door een aantal nog werkende (oud-)collega's bezocht. Er werd vanzelfsprekend weer veel gepraat en de laatsten vertrokken pas tegen half zes. Chris Duijndam maakte weer veel foto's. U ziet ze in het Fotoalbum op deze site.

Klik op de foto voor vergroten en verkleinen


Klik op de foto voor vergroten en verkleinen


Wilt u alle foto's downloaden (11,6mb), Klik dan hier.
Contact Info
S.L.B.O.
Den Haag

Wilt u met ons contact opnemen, dan kan dat via onderstaand e-mail adres.

gerard-van-dijk@planet.nl