Zo was Tilburg
De chauffeur van Brouwer's Tours had er echt zin in. Hij zette op woensdagochtend 24 april zijn grijze bus al op het parkeerterrein van Leidsenhage voordat er ook maar één SLBO-lid in zicht was. Die leden en een paar begeleiders waren echter allemaal op het voorziene vertrekuur aanwezig. Vrijwel iedereen zei wel iets positiefs over het weer op deze woensdagochtend. Terugblikkend weten wij nu, dat wij geluk hebben gehad: de 24e april was de mooiste en warmste dag van deze verder barre lentemaand. In een vrij rustig tempo reden we naar Tilburg waar ons lid Ad Smulders op een parkeerterrein wachtte om ons om het centrum van de stad heen te leiden naar het textielmuseum. Met de aan zijn auto bevestigde herkenningspunten liep hij een week op de troonswisseling vooruit: de buschauffeur moest zich richten op twee oranje ballonnetjes. Het werkte uitstekend en na de korte rondrit konden wij uitstappen bij het museum waar ons een wollunch wachtte. Het was gelukkig een wollunch zonder wol, maar wel met een echt Brabants worstbroodje. Na de lunch werden we in groepen opgedeeld en vertelden deskundige rondleiders en rondleidsters ons over het wel en het onvermijdelijke wee van de textielwerkers. Men is gelukkig nog wel kunstzinnig bezig in het museum.

Ons tweede reisdoel van de dag lag net buiten Tilburg in Berkel-Enschot. Opnieuw bleek Ad Smulders een geschikte gids. Met hulp van zijn ballonnen belandden wij bij het trappistenklooster dat in ons programma werd aangeduid als La Trappe Brouwerij de Koningshoeve. Daar werden wij meteen het proeflokaal ingeleid waar wij konden kiezen uit de biersoorten die men in het klooster brouwde en die wij konden opdrinken terwijl we de film over het klooster en zijn brouwerijactiviteiten bekeken. Het bier smaakte best en toen we ook nog een paar ruimten van de brouwerij hadden bekeken en er door velen wat gekocht was in de kloosterwinkel vonden de meeste SLBO'ers dat er best wat te zeggen viel voor het goede leven in het Brabantse land.

Ad Smulders had nog niet genoeg van zijn gidsrol. Want ook voor de derde etappe van onze reis gaf hij de richting aan. Dit keer belandden wij in het bij de meeste SLBO'ers volkomen onbekende plaatsje Meeuwen. Het Partycentrum De Heuvel bleek een uit de kluiten gewassen herberg waar we gastvrij werden ontvangen. De kokkin had haar best gedaan en ook de dieetklanten hadden niets te klagen. Goed gevuld vertrokken we om even over achten weer naar onze uitvalsbasis waar we om kwart over negen arriveerden. Uit de reacties die de organistoren hebben ontvangen bleek dat de reizigers heel tevreden waren: het was interessant en lekker, de bus en de chauffeur waren uitstekend en men had weer heel veel met elkaar kunnen praten.
En zo hoort het ook.


Klik op de foto voor vergroten en verkleinen


Klik op de foto voor vergroten en verkleinen


Wilt u de PowerPoint presentatie downloaden (38mb), Klik dan hier.Contact Info
S.L.B.O.
Den Haag

Wilt u met ons contact opnemen, dan kan dat via onderstaand e-mail adres.

gerard-van-dijk@planet.nl