Daar sta je dan. Je bent met de VUT of met pensioen. Wat ga je doen met al die vrije tijd waarover je nu kunt beschikken? Traditioneel ging men dan achter de geraniums zitten en de bewegende wereld ervoor in de gaten houden en van commentaar voorzien of men ging aan het water zitten staren naar een dobber die zelden of nooit bewoog. Nu heb ik niets tegen vissen (bovendien staat dat heel verrassend op dit moment zelfs weer sterk in de belangstelling van de jongere generaties) en zelfs het commentaar leveren op gebeurtenissen van voor de deur staat mij niet tegen.

Echter: mijn temperament verzet zich tegen het rustig aan de waterkant zitten (Ik weet dat uit ervaring. Mijn vader was een verwoed hengelaar en wanneer ik meeging in zijn boot liep dat altijd op stevige meningsverschillen uit: ik bewoog te veel en joeg daardoor de vissen weg!) en ik heb niets met geraniums.

In deze rubriek zal ik niet gaan schrijven over oud-collega's die voor de genoemde of voor andere passieve tijdsbestedingen hebben gekozen. Ik zal in onze ledenlijst gaan speuren naar die oud-collega's die gekozen hebben voor een bijzondere bezigheid of die nu de kans hebben gegrepen om activiteiten te ontplooien waar zij altijd al naar hadden verlangd en die voor de meesten van ons als een verrassing komen.

Wolter van der Zwaan


Hoe werkt het?
Hieronder staan de artikelen in PDF formaat klaar om te downloaden. De artikelen kunnen met o.a. Acrobat Reader bekeken worden. Deze is gratis op internet te downloaden.Voor de geraniums met Alice Geradts

Alice Geradts

SLBO / 6 november 2018

Voor de geraniums met Paul van Riet

Paul van Riet

SLBO / 17 october 2018

Voor de geraniums met Willem Verhulst

Willem Verhulst

Voor de geraniums met Chris Duijndam

Chris Duijndam

Voor de geraniums met Rob Kooyman

Rob Kooyman

Voor de geraniums met Arie Versloot

Arie Versloot

SLBO / 16 october 2011


Contact Info
S.L.B.O.
Den Haag

Wilt u met ons contact opnemen, dan kan dat via onderstaand e-mail adres.

gerard-van-dijk@planet.nl